Voor wie is deze crowdfunding bedoeld...

Door de Corona lock-down zijn de horecabedrijven noodgedwongen gesloten. Naast de gewone horeca (restaurants, eetcafé's, afhaal, etc) heeft vooral de natte horeca het zwaar.  Voor deze horeca is de crowdfunding bedoeld.  Op deze pagina vertellen de eigenaren van de natte horeca in het centrum van Leerdam hun verhaal.


Bar/Café het Vennetje

Wij zijn Geoffrey (44) en Ashley (28) en zijn de trotse eigenaren van café het Vennetje in Leerdam. Wij zijn begonnen in 2013 en doen het nog altijd met passie en plezier. We organiseren veel leuke feestavonden en doordeweeks zijn er vaak dart en biljart wedstrijden. In het weekend hebben we vaak dj’s, zangers en zangeressen en of bandjes. Door de Corona crisis is ook ons café al maanden dicht en is er weinig perspectief geboden wanneer hier verandering in komt. Wij hopen van harte dat we deze sluiting blijven overleven, zodat we met jullie allemaal weer kunnen genieten van de avondjes uit! Kleine moeite, maar een groot gebaar en we zullen dit niet vergeten. 

Lieve groetjes, 
Geoffrey en Ashley 

Wil je Geoffrey en Ashley graag helpen?   
 >> Doneer dan hier <<


 Café The Old Triangle

Hoi allemaal!
Wij zijn Hans en Gerda, sinds 1998 al eigenaren van café The Old Triangle. Nadat Hans op 1 april versterking kreeg van Gerda zijn ze al de welbekende gezichten van The Old Triangle. Met veel plezier staan ze dan ook al 23 jaar in hun eigen café te genieten van alle gezelligheid.

In The Old Triangle is altijd wel wat te beleven: darrtoernooien, bandjes en kroegentocht doen we altijd aan mee. Jackman’s Blue is bijvoorbeeld een leuk bandje die vaak bij ons te vinden is.

De coronacrisis heeft ons alleen maar ellende gebracht, het heeft alles kapot gemaakt. Veel meer kapot gemaakt dan opgebouwd zoals iedereen wel begrijpt. Al ons spaargeld is verdwenen om alle gaten te kunnen vullen. We kunnen helemaal opnieuw beginnen, met sparen maar ook met het contact met onze gasten. We hebben iedereen zo lang moeten missen, het is maar hopen dat iedereen straks nog terugkomt. Natuurlijk zijn we ontzettend bang dat we onze gasten niet meer terug gaan zien. Uitzicht op opening is er natuurlijk ook nog niet, een klein terras openen is ook voor ons geen oplossing.

Deze crowdfunding is daarom een prachtig leuke actie. Dat er toch nog mensen zijn die wat gevoel hebben voor de natte horeca en voor ons, dat is echt fantastisch. Het is niet genoeg voor onze kosten, maar we zijn ontzettend dankbaar dat er op zo’n manier aan ons wordt gedacht.

Wij hopen natuurlijk dat alles snel weer terug kan naar normaal en wij onze gasten die we zo missen snel weer mogen ontvangen. Iedereen is bij ons weer van harte welkom zodra dit weer kan!  

Wil je Hans en Gerda graag helpen?   
 >> Doneer dan hier <<


Feestcafé Het Goeie Heertje

Lieve allemaal,

Wij zijn Mus en Tinja, sinds 2012 eigenaren van feestcafé het Goeie Heertje in Leerdam. De afgelopen 9 jaar hebben wij met veel plezier fantastisch leuke avonden gehad in ons feestcafé. Karaoke, bierpong, darten, thema-avonden, dj’s, feestavonden, darttoernooien en meedoen aan de kroegentocht, bij ons wordt vanalles georganiseerd.

De coronacrisis heeft ook op ons en ons feestcafé een enorm effect, het heeft alles kapot gemaakt. Naast dat wij al maanden dicht zijn is er nog niets bekend over wanneer we weer helemaal open mogen. Alles wat wij de afgelopen jaren met zoveel liefde en aandacht hebben opgebouwd is in de coronacrisis kapot gemaakt.

Hiernaast zijn de regelingen vanuit de overheid verre van toereikend voor alle kosten, die wij ondanks de sluiting gewoon nog steeds hebben. Ook de korte periode dat we open mochten zijn met 30 gasten en beperkte openingstijden, en later zelfs een alcoholverbod, was voor ons verre van toereikend voor het dekken van de kosten. De nog onzekere versoepeling van een klein terras open mogen hebben brengt voor ons geen oplossing. Daarnaast missen we natuurlijk de gezelligheid van onze gasten enorm en hopen we iedereen natuurlijk snel weer te mogen verwelkomen.

Daarom is bijvoorbeeld deze crowdfunding zo belangrijk, het is een prachtige actie opgezet om ons te helpen. Het gebaar vanuit onze gasten om geld in te zamelen om ons door deze crisis heen te loodsen wordt natuurlijk enorm gewaardeerd! Het is fantastisch om te zien dat onze gasten samen de schouders eronder zetten en dit voor ons doen.

Lieve gasten, wij missen jullie en jullie gezelligheid enorm en hopen jullie heel snel weer te zien!

Wil je Mus en Tinja graag helpen?   
 >> Doneer dan hier <<


Grandcafé M'n Moeder

Lieve iedereen,

Wij zijn John en Judith, eigenaren van Grand-Café M’n Moeder sinds 2015. Zolang zitten wij alweer in Leerdam. Met vol enthousiasme en plezier wordt er bij ons vanalles georganiseerd. 2x per jaar doen we mee aan de kroegentocht, er zijn diverse feestavonden, recepties, verjaardagen en natuurlijk koningsdag is bij ons ook altijd super gezellig!

Ondanks dat de coronacrisis natuurlijk vooral veel stuk heeft gemaakt kunnen wij er nog wel een positief puntje uit halen. We hebben als gezin een jaar lang heel veel leuke momenten gehad en door de hulp van vrienden, maar ook mensen uit onverwachte hoek, hebben wij ons er aardig doorheen kunnen slaan. Wat er negatief is aan de coronacrisis is natuurlijk niet zo moeilijk, we zijn al zo ontzettend lang dicht! Er is geen inkomen en de kosten lopen gewoon door, dat maakt natuurlijk veel kapot. We hebben jarenlang gewerkt aan het opbouwen van onze geliefde zaak en dat we nu dicht zijn doet natuurlijk ontzettend veel pijn.

Zo’n crowdfunding die nu opgezet is geeft ons weer een steuntje in de rug om door te pakken en er weer voor te gaan. We zijn ontzettend dankbaar voor ieder die wat voor ons heeft betekend op wat voor manier dan ook. We hopen dat we iedereen snel weer mogen zien in ons Grand-Cafe! En hulde aan de organisatie van de crowdfunding, ontzettend gaaf gebaar!

Wil je John en Judith graag helpen?   
 >> Doneer dan hier <<


Café Het Fonteintje

Lieve gasten,

Wij zijn Peter en Willeke, eigenaren van café het Fonteintje in Leerdam. Al sinds 2004 kun je ons vinden in de Fonteinstraat in Leerdam. Bij ons is vanalles te doen: van kroegentocht, biljarten, pubquiz, darten, vroeger bandjes en dj’s tot aan bingo op de zondagmiddag.

De coronacrisis is ons natuurlijk heel zwaar gevallen. Alle doorlopende kosten die er zijn blijven natuurlijk hoog. Alles waar we zo hard voor hebben gewerkt alle jaren nachtenlang tot vroeg in de ochtend zie je helemaal kapot gaan. Jarenlang hebben we gespaard voor ons pensioen en dat geld is nu keihard nodig om alle vaste kosten te betalen. Het is ook een toekomstplaatje, zorgen van nu zijn ook beginnende problemen voor later. Alles aan vaste kosten zeg je zoveel mogelijk op maar dat helpt allemaal weinig. Ook je privé kosten blijven natuurlijk doorlopen, je huis, je huur, alles.

De crowdfunding is dan ook ontzettend belangrijk. Op die manier worden wij geholpen onze lopende kosten nog een beetje te kunnen betalen, een steuntje in de rug. Dat is natuurlijk hartstikke lief!

We vinden het ontzettend lief dat mensen ons willen steunen. We hopen snel weer met iedereen een biertje te kunnen drinken en een feestje te kunnen bouwen. We missen jullie ontzettend, maar hopelijk tot snel!

Wil je Peter en Willeke graag helpen?   
 >> Doneer dan hier <<


Crowdfunding Horeca Leerdam is opgezet met goedkeuring van Stadshart Leerdam (L.O.V.) De verdeling van het opgehaalde bedrag wordt in overeenstemming met en met medewerking van de penningmeester van de Leerdamse Ondernemers Vereniging gedaan.

Alle "natte' horecaondernemers zijn voor deze crowdfunding benaderd.

Webdesign & ontwikkeling: Creadiva Creative Solutionz